den 7 mars 2007

Sony lanserar Home


Phil Harrison presenterar Home

Det händer mycket på Game Developers Conference. Nyss lyssnade jag på Phil Harrison, som är VD för Sony Computer Entertainment. Han presenterade Sonys senaste koncept till PS3; PlayStation Home. I korthet är det som en upphottad version av Second Life, där användare går runt i en virtuell värld och träffar andra; "It's all about social interaction", som Harrison uttryckte det.

I Home får alla användare en egen lägenhet som man pysslar om, och i användarens Hall of Fame presenteras alla utmärkelser och priser som erhållits genom att spela andra PS3-spel. Kopplingen till andra verksamheter där Sony är aktiv är tydlig: I den version av Home som jag fick se visades till exempel enbart Sony-filmer i de virtuella biografsalongerna...

En annan nyhet som Sony också presenterade idag var LittleBigPlanet. Det var ett spel med imponerande hantering av fysikalisk korrekthet. I grunden handlar spelet, liksom Home, också om interaktivitet och samspel med andra användare. Ni ser trenden va...? Välkommen till Game 3.0!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Hem