den 19 maj 2007

Musik i kubik


Det är mycket musik just nu. Igår kväll var vi med Island och Hanna på musikalen Chicago. Idag var det jag själv som stod på scenen, med min kör The University Glee Club of New York City. Efteråt var det partaj på the Union Club.

Fest i fina salonger...


Kalas med körkompisarna. Sångarbrodern Hoc Noble dirigerar glatt

I morgon väntar flygresa till San Francisco, och konferensen i innovationsjournalistik.

Etiketter: ,

den 27 april 2007

Häftig körsång

Jag har gått med i en manskör, The University Glee Club of New York. Där tyckte man att det var fascinerande att jag hittade kören via nätet - de flesta blir tydligen rekommenderade in. Tre intressanta saker med kören är:
  1. De har en cateringfirma som fixar mat och dryck i samband med varje rep. Praktiskt!
  2. Det är alltid ett litet uppträdande av någon (oftast extern grupp) efter varje rep. Kul!
  3. Antalet aktiva medlemmar är närmare 150. Snacka om häftig manskörsklang!
Den 19 maj har vi konsert på Hunter College, med efterföljande kalas på Union Club. Välkomna! :)

Foto från gårdagens efter-övningen-uppträdande

Etiketter: ,

den 21 april 2007

Slutproducerade producenter

I morgon är sista dagen som Mel Brooks musikal The Producers visas. Istället kommer nu musikalen Young Frankenstein att visas i samma salong. Själv sitter jag som bäst och vilken musikal som jag närmast vill gå på - det finns ju så många! Den enda som jag hittills har sett i New York är just The Producers, och den var ju bra.


Bilden till vänster är snodd från nätet

Etiketter: ,

den 1 april 2007

Aprilstart i Harlem

I dag är det söndag och besök på gospelgudstjänst i Harlem. Förutom att det är palmsöndagen så visade det sig också vara Annual Woman's Day - åtminstone i Mt Zion African Methodist Episcopal Church.

Även om de flesta herrarna i salen verkade nicka till under predikan så var besökarna i övrigt väldigt närvarande i allt vad som skedde. Mycket sång och musik gjorde det hela till en rätt fartfylld upplevelse. På samma sätt som under en ishockeymatch, så spelade man på Hammondorgeln och trummorna när pastorn predikade något som var extra upphetsande. Kanske något att ta efter hemma i Sverige...? :)


P.S. För övrigt läser jag idag, den 1 april, en spännande nyhet om professor A.P.Rilföl från Yoke University. Han har kommit på ett supersmart sätt att med hjälp av vanliga blyertspennor förbättra mottagningen för mobiltelefoner. Surfa hit och läs mer:
http://www.spectrum.ieee.org/apr07/comments/1752

Etiketter: , , ,

den 25 februari 2007

Möte på the Met

Idag när jag var på väg till Metropolitanoperan ("The Met" - se bilden) så hörde jag plötsligt "Hey, Anders, what are you doing here?". Det visade sig vara Gregory - en av sångarkollegorna i The University Glee Club of New York, manskören som jag nyligen gått med i. Han var på väg in att titta på Tchaikovskys Eugene Onegin. Kul, sa jag, och berättade att jag också skulle se på operan - fast från backstage, eftersom jag ämnade göra ett reportage om händelsen. Det speciella med dagens opera var nämligen att den skulle direktsändas till Grästorp, Tomelilla och ett knappt tjugotal andra metropoler på den svenska landsbygden.

Världen är bra liten...

Etiketter: ,