den 15 juni 2007

Stort långt kort


Det kom nyligen ett jättebrev på posten, med gratulationer på 30-årsdagen. Det var det absolut största grattiskort som jag någonsin fått. Tack!

den 14 juni 2007

Krångligt innehåll

Många amerikaner vet inte riktigt vad de egentligen stoppar i sig, i form av mat och dryck. Kanske kan det höra ihop med att innehållsförteckningarna inte alltid är så lätta att tyda. Ta exemplet med mjölkförpackningen här intill. För att ta reda på hur mycket fett som den innehåller behöver man först leta reda på förpackningens volym (1,89 l), därefter antalet beräknade portioner per förpackning (8 st). Alternativt så kan man lita på den rekommenderade storleken om 240 ml per portion, även om dock 1890 / 8 = 236,25. Fettmängd per portion är 8 g, varav 5 g är mättat fett och 0 g är omättat fett. (Vart har de övriga tre grammen fett tagit vägen?). Med lite baklängesmatematik får man då fram att mjölken har en fetthalt på ca 3,5%. I alla fall om man antar att 1 g fett upptar samma volym som 1 ml mjölk gör, och men det kanske man kan. Lätt som en plätt.

Etiketter: , ,

den 12 juni 2007

Ditt ansikte på nätet


Historien om Facebook tar aldrig slut... Här ovanför syns dagens inlägg.

Etiketter: , , ,

den 9 juni 2007

Imponerande Barbro


Det finns en person som är mer imponerande än de flesta. Det är Barbro Oscher, som är honorärkonsul i San Francisco. Idag finns en läsvärd artikel i Sydsvenskan om henne.

Bilden här ovanför tog jag från hennes balkong när jag, tillsammans med andra deltagare i konferensen i innovationsjournalistik, var inbjudna på finfin middag till hennes lägenhet.

den 8 juni 2007

Det finns hopp


När vi har redaktionsmöte på 14:e våningen så ser vi plötslig en kille som kliver ut ur fönstret på andra sidan gatan. Vad sysslar han med, tänker han hoppa ner? Nejdå, han skulle bara täta fönstret med lite silikon. Redaktionen andas ut.

Andra bloggar om: , , ,

den 7 juni 2007

Rice om amerikansk realism


Kom precis tillbaka efter att ha varit och lyssnat på USA:s utrikesminister Condoleezza Rice, som höll ett tal hos den hundraårsfirande ekonomiska klubben (Economic Club of New York). Rice pratade bland annat om amerikansk realism och att USA är bra. Hon såg väldigt positivt på framtiden. Oroväckande vore väl annars... :)

den 6 juni 2007

Robot på post


Jag var nyligen på återbesök hos Trevor Blackwell och hans humanoida robotar i Mountain View. Redaktörerna på Spectrum tyckte att Blackwell verkade var en kul typ, väl värd att göra reportage om. Lite cross-publishing skadar ju inte, så det blev en artikel i Metro Teknik också - dock med ett lite annorlunda perspektiv. Klicka på bilderna för att läsa, eller hämta en gratistidning på stan.

Etiketter: , ,

den 5 juni 2007

Pre-nationaldag med amerikansk touch


Något naionaldagsfirandet blir det inte i år, men dagen före nationaldagen var jag på ett evenemang som arrangerades av Sverige, här i New York. Varje år ristas de amerikanska Nobelpristagarnas namn in på en staty, och den 5 juni avtäcks dessa namn på statyn. Trevlig tillställning, med tillfälle att mingla med såväl ambassadören, svensk media samt några Nobelpristagare.

I år förgylldes samlingen av damkören Salt, från Stockholm, som under sin USA-turné passade på att göra ett stopp här.

Etiketter: , , ,

den 4 juni 2007

Artiklar i Spectrum

Jag var ju lite långsam på att uppdatera min blogg i slutet av maj, så jag har nog inte länkat till två grejer som, efter lång tid, äntligen blev publicerade hos IEEE Spectrum:

Using the Sun to Cross the Atlantic
och
A Spring Tradition in New York

Etiketter: ,