den 5 maj 2007

Maytime i Brooklyn

Maytime
Nu har våren äntligen kommit hit på riktigt. Den som kommer ihåg blogginlägget från i påskas minns kanske att det då såg lite grått och trist ut i Brooklyns botaniska trädgård. Nu är det dock andra bullar - allting går i rosaskimrande färger!
Blomma
Körsbärsträden blommar för fullt, och folk går man ur huse för att sitta på filtar och titta på andra människor, eller lukta på blommor. Mat och dryck är dock förbjuden i parken.


Uppe: Körsbärsträden i april
Nere: Körsbärsträden i maj


Etiketter: , , ,

den 30 april 2007

Valborgsgratulationer

Idag fyller kungen år. Men än mer intressant är att farmor Ingrid fyller år! Hurra, hurra!

Själv är jag idag ute på intressant fotouppdrag...

Etiketter: , ,

den 8 april 2007

Glad påsk i New York

Glada påskliljor
Här kommer en hälsning om glad påsk!
Påskliljorna blommade för fullt i den botaniska trädgården i Brooklyn i helgen.


På TV visas bilder från Washington D.C. där de japanska körsbärsträden blommar, men det ska sägas att träden i Brooklyn inte heller gick av för hackor, eller vad sägs om nedanstående bild?


:-)

Etiketter: , , ,

den 31 mars 2007

Långstrand


Vandring längs stranden i Long Beach...

Varför gå en promenad med hundarna, när de istället kan få åka på flaket? I Long Beach promenerar ingen någon annanstans än på stranden.

Lördagsutflykt till Long Beach. Det tar mindre än en timma från Manhattans myller ut till en supervacker sandstrand, med tillhörande slumrande sommarstad. Det kyliga vädret gjorde att bara badande turister höll sig undan, sånär som på en och annan kiteseglare. Jag kan dock tänka mig att det kommer att bli fullproppat lite senare på säsongen.

En av dagens höjdpunkter var storköpet på i närheten av järnvägsstationen på Long Beach. Där kunde man själv scanna sina varor, och således slippa att stå i kö för att någon annan ska scanna och ta betalt.


Utsikt från tåget hem igen. I bakgrunden (till höger om skogsdungen i mitten) kan man faktiskt skymta Manhattans skyskrapor.

Etiketter: , ,

den 29 mars 2007

Frihet på båt


Åkte fullproppad turistbåt till frihetsgudinnan, och tittade hur hon hade det.
Hon hade det bra :)

Etiketter: ,