den 5 maj 2007

Maytime i Brooklyn

Maytime
Nu har våren äntligen kommit hit på riktigt. Den som kommer ihåg blogginlägget från i påskas minns kanske att det då såg lite grått och trist ut i Brooklyns botaniska trädgård. Nu är det dock andra bullar - allting går i rosaskimrande färger!
Blomma
Körsbärsträden blommar för fullt, och folk går man ur huse för att sitta på filtar och titta på andra människor, eller lukta på blommor. Mat och dryck är dock förbjuden i parken.


Uppe: Körsbärsträden i april
Nere: Körsbärsträden i maj


Etiketter: , , ,

den 24 april 2007

The Algorithm Killed Jeeves


Kommer ni ihåg inlägget om att algoritmen är förbjuden i Kina? Nu har jag hittat en ännu större reklamskylt, mitt i centrala New York. Den här gången handlar det om algoritmen som dödade Jeeves. Och vem är då Jeeves? Det är AskJeeves.com som inte längre har sin butler som ikon. Således heter de numera bara ask.com

Varför är Ask.com intressanta? Jo, till exempel för att de har givit sig in i kampen om att täcka stadens parker med trådlöst Internet, med start i Madison Square Park. Google sponsrar redan täckning av Bryant Park, och andra täcker andra ställen, så varför inte?

Etiketter: , , , ,

den 22 april 2007

Jordens dag

Ibland är det Kanelbullens dag, ibland Mobilfria dagen. Den 22 april är utnämnd till Earth Day, då man ska tänka extra mycket på jorden. Förmodligen firas dagen dock mest här på Manhattan, och kanske allra mest i Central Park.


Tre Central Park-djur på en och samma bild. Ser ni ekorren, fågeln och tvättbjörnen? Den sistnämnda bor i träd och kommer ner på nätterna och rotar bland soporna.

Etiketter: ,

den 20 april 2007

En miljon i parken


Det har äntligen blivit vår, inte bara i Sverige utan också i New York. Det sägs att det kan komma så många som en miljon människor till Central Park, under den första varma lördagen varje vår. Imponerande!

Etiketter: , ,

den 15 april 2007

No smoking

Sitter just nu i en solig park i San Francisco och äter lunch. Folk röker inte (längre/heller) i USA. Ett tydligt tecken på det fick jag när en man nyss kom fram med sin cigarett och frågade om jag hade eld: Jag svarade nej, och han skakade på huvudet och sa "That's number 18..." :)

Etiketter: , ,

den 14 april 2007

Stanfordskt apelsinträd

apelsinträd
På Stanfords universitet är apelsinträden fulla med mogna apelsiner

Idag var en lugn dag, endast fylld av rapport- och artikelskrivande. På campusområdet pågår förberedelserna för fullt inför morgondagens öppet hus - Stanford Community Day. Själv ska jag åka in till San Francisco, för att gå på Web 2.0 Expo. Kanske hinner jag dock få en skymt av 李開復 (Kai-Fe Lee), Taiwanesen som emigrerade till USA, men som nu är mest känd för att vara Google:s chef i Kina. Han är för övrigt också medlem av IEEE och får IEEE Spectrum hemskickad varje månad. Lee kommer också hit till campus i morgon, kanske för att titta på apelsinträd, men mer troligt för att hålla ett föredrag för Silicon Valley Chinese Engineers Association.

Dagens lunch bestod av kyckling med sparris, på en av Palo Altos fyra kinesrestauranger. Nu har jag bara två restauranger kvar att prova :)


På campusområdet finns också många ökenråttor. Efter en insats i eftermiddags från den här flygande kompisen fanns det dock en mindre.

Etiketter: , , ,

den 8 april 2007

Glad påsk i New York

Glada påskliljor
Här kommer en hälsning om glad påsk!
Påskliljorna blommade för fullt i den botaniska trädgården i Brooklyn i helgen.


På TV visas bilder från Washington D.C. där de japanska körsbärsträden blommar, men det ska sägas att träden i Brooklyn inte heller gick av för hackor, eller vad sägs om nedanstående bild?


:-)

Etiketter: , , ,

den 2 april 2007

Dimma i det stora äpplet

Dimma runt Manhattans skyskraporOm helgerna går fort så går de vanliga veckodagarna om möjligt ännu fortare. En joggingtur i Central Park efter jobbet gjorde dock gott. Dimma har nu dragit in över Manhattan, vilket skapar intressanta ljusfenomen kring skyskraporna (se bilden).

Idag fick jag reda på att Mustafa, scouten och orienteraren som gifte sig i Turkiet i höstas, snart ska ha barn. De har redan bestämt namn och att det ska bli en tjej...

Undra förresten om Mustafa kommer på Jiingijamborii i skånska Rinkaby i sommar. Dit tänkte i varje fall jag åka.

Etiketter: ,

den 17 februari 2007

Vandring i batteriparken

Frihetsgudinnan
Längst söderut på Manhattan ligger Battery Park, med vacker utsikt över bland annat Frihetsgudinnan. Ganska så tjusigt, faktiskt.

Längs med esplanaden kan man även få en god bild av New Jersey, som ligger på andra sidan vattnet.

(Faktum är att bilderna är tagna med min lilla kompaktkamera Panasonic Lumix DMC-FX7)

Etiketter: ,