den 17 maj 2007

Hurra för Norge

Idag är det syttende mai, och vi gratulerer Norge med dagen. Hei, hei!

Här i staterna väntar vi på Carl Bildt, och under tiden håller tummarna för Hugos kusin Karin, som är med och spelar LPGA-touren. Hon spelar Sybase ClassicUpper Montclair Country Club, ett (långt) stenkast från Manhattan.

Den enda inblandning som jag har haft i proffsgolf var när tidningen Epochtimes blandade ihop mig med den danske golfaren Anders Hansen. Artikeln handlade om när Hugo och jag introducerade innebandy (Unihoc) i Taiwan... Hmmm, ja, vid närmare eftertanke kanske det inte ens räknas. Bedöm själva:
- Originalartikel
- Översättning med Google Translate

Etiketter: , , , , ,

den 4 maj 2007

Microsoft och Taiwan

Microsoft har börjat integrera en översättningstjänst i Officepaketet. Kanske har den funnits där ett tag, men jag har i varje fall aldrig sett den tidigare.

Däremot har man inte riktigt fått ordning på länderna för vilka man erbjuder översättningar till och från. Kinesiska finns med både för Republiken Kina och Taiwan. Men det är ju namnet på samma land! Däremot så saknar man översättning till fastlandet, alltså Folkrepubliken Kina. Det blir bakläxa för översättningskonsulterna hos Microsoft...

Apropå Taiwan, så har man i dagarna fått ytterligare ett kompisland, nummer 25 i raden. Det är St. Lucia som erkänner Taiwan som ett land. Kina är naturligtvis arga och har brutit alla diplomatiska förbindelser med St. Lucia.


Skärmdump från översättningstjänsten i MS Word

Etiketter: , , ,