den 9 maj 2007

Interaktiva elprylar

Igår besökte jag New Yorks universitet, där det pågick en utställning. Studenter och hangarounds ställde ut examensarbeten och arbeten de producerat inom Interactive Telecommunications Program. Efter att först varit skeptisk så blev jag positivt överraskad av alla kul saker som visades upp. Närmare 140 olika projekt fanns i lokalen. Här är fotografier från några av dem:

zoonori2 zoonori1wirelesspowermonitoring1 wirelesspowermonitoring2
happyfeedbackmachine2 happyfeedbackmachine
ubolics2 ubolics1impulse bikejus2
mirror cellularautomata interactivecake experimentaldevices

Jag provar nu att använda fototjänsten från Flickr. Hoppas att det funkar bra.

Etiketter: , , , , ,

den 12 april 2007

Tuffa prylar

Var igår på mässan Cool Product Expo på Stanford University. Där fanns en hel hög med tuffa prylar och företag. Ett av företagen, NeuroSky, hade byggt en apparat som mäter hjärnaktiviteten, och sedan kopplat ihop den med ett spel. Man styr sedan vad som händer i spelet med hjälp av koncentration... Väldigt intressant. Själv kunde jag flytta på en hel bil i spelet, bara med hjälp av mina tankar.

Man kan tänka sig en hel mängd spännande tillämpningar för det här, och speciellt intressant kan det bli när man kopplar ihop det med något 'social interaction'-spel, typ Second Life, Entropia Universe, eller Sony Home.

Tankar kan flytta berg...eller åtminstone en datorspelsbil eller ett skrivbord

Etiketter: , ,

den 14 februari 2007

Första publiceringen

Nu är mitt första bidrag i IEEE Spectrum uppe på nätet. Det är en bloggnotis om leksaksmässan som jag skrev om på min egen blogg i förrgår. Kolla gärna in följande:
http://www.spectrum.ieee.org/feb07/comments/1714

Etiketter: ,

den 12 februari 2007

Toy Fair

Coke och Mentos
Blanda cola och mentos och skapa en jättefontän. De här två herrarna säljer färdiga kit för fontänskapandet.

Första arbetsdagen på IEEE Spectrum. Visst funderade jag på om jag skulle bli utskickad för att göra ett avslöjande reportage om säkerhet i trådlösa nätverk eller kanske göra ett scoop om någon ny bugg i Windows Vista. Men istället bar det av till Javits Convention Center, där leksaksmässan Toy Fair 2007 hålls i dagarna tre. Det var faktiskt väldigt intressant, och man anade två trender: 1) Avancerade leksaker blir än mer avancerade. 2) Många leksaker går "back to basic" igen. Det visades till exempel upp leksakshästar i trä, som ser ut som leksakshästar i trä gjort sedan urminnes tider.
Vätgasbil
Time Magazine valde ut vätgasbilen till årets uppfinning 2006. Den fanns med på Toy Fair.

Etiketter: ,