den 6 juni 2007

Robot på post


Jag var nyligen på återbesök hos Trevor Blackwell och hans humanoida robotar i Mountain View. Redaktörerna på Spectrum tyckte att Blackwell verkade var en kul typ, väl värd att göra reportage om. Lite cross-publishing skadar ju inte, så det blev en artikel i Metro Teknik också - dock med ett lite annorlunda perspektiv. Klicka på bilderna för att läsa, eller hämta en gratistidning på stan.

Etiketter: , ,

den 25 maj 2007

Kalle kotte

Igår var det full fart med besök på San Francisco Chronicle, CNET News.com och PodTech. Dessutom var jag ju, som tidigare nämnts, på det stora Facebookevenemanget. Kvällen spenderades på Anybot i Mountain View, för en intrevju med robotfantasten Trevor.

Två grejer av mig har förresten nyligen publicerats på Spectrums webbsidor:
A spring tradition in New York och Using the Sun to Cross the Atlantic. Kommentarer kring dessa artiklar finns här, respektive här.

Idag var det därför en lite lugnare dag bland jättekottar och vita statyer på Stanfords universitet:

Etiketter: , , , ,

den 18 april 2007

Robotar i startupfabriken

Igår var jag på en inkubator, en slags "fabrik" för nystartade företag, i staden Mountain View. Förutom att det där var god mat och fullt med intressanta människor med bra affärsidéer, så fanns det också två robotar som var väldigt kul att titta på. Pappan till robotarna heter Trevor Blackwell, och pengarna att spendera på dem fick han genom att hans tidigare företag blev uppköpt av Yahoo. Så kan det gå i Silicon Valley.

Etiketter: , , ,